ALERGENY

Poniżej przedstawiamy listę alergenów które mogą wystąpić w naszych produktach:

1. Ziarna zbóż zawierające GLUTEN, tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz czy też pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż oraz produkty przygotowane na ich bazie.

2. SKORUPIAKI i produkty pochodne

3. JAJA i produkty pochodne;

4. RYBY i produkty pochodne

5. ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne

6. SOJA i produkty pochodne

7. MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

8. ORZECHY tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje / orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia (Macadamia) lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego

9. SELER i produkty pochodne

10. GORCZYCA i produkty pochodne

11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne

12. DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców

13. ŁUBIN i produkty pochodne

14. MIĘCZAKI i produkty pochodne