Pracownia cukiernicza Expressowa

Swoją działalność na poznańskim rynku rozpoczęła w 1962 roku i niemal od razu zasłynęła z produkcji tortów migdałowych i delicji rubinowych, które do dzisiaj są w bogatej ofercie wyrobów ciastkarskich. 

W latach osiemdziesiątych XX w. rożki królowały wraz z innymi mini słodkościami na konkursach cukierniczych zwanymi „Delicjadami” w różnych miejscach Polski. 

Do dziś rożki z silną nutą alkoholu oraz lekki tort migdałowy na bazie bitej śmietany są najchętniej kupowanymi pozycjami z bogatej oferty ciast , w której miejsce znalazły również inne modne ciastka oraz torty.

Od 2007 r, kiedy to pracownia na stałe zagościła na Wilczaku – połączyła swój kunszt cukierniczy z produkcją kulowych lodów : cassate, palermo, bakaliowe i moccatino , których smak od 1949 ( pod marką Warta ) znają i doceniają rzesze Wielkopolan i nie tylko. Pozwoliło to uzyskać II miejsce w plebiscycie „Nasze Dobre Wielkopolskie.”

Nasi cukiernicy z zamiłowaniem dbają o każdy szczegół, od najwyższej jakości składników, po atrakcyjny wygląd i niezapomniany smak. 

Przez lata działalności zyskaliśmy zaufanie Klientów, którzy cenią nasze wyroby czego wyrazem są honorowe miejsca, które zajmują certyfikowane rogale świętomarcińskie czy ręcznie formowane pączki z powidłami. 

Ogromnym zainteresowaniem cieszą się torty okolicznościowe, torty dla dzieci, torty foto z bohaterami kreskówek oraz torty dla dorosłych. 

Nie ustajemy również w podnoszeniu swoich kwalifikacji zawodowych, aby móc sprostać Państwa potrzebom i wymaganiom.